Tule mukaan laulavaiseen joukkoomme!

Haluaisitko olla osa nauravaista ja laulavaista naisjoukkoamme? Tervetuloa koelauluihin! Merikosken Laulun koelaulut pidetään keskiviikkona 11.1.2017 kello 17-18 Caritas-salissa (Kapellimestarikatu 2, Madetojan salia vastapäätä).

 

Mukaan pääsevien koelaulajien ilta jatkuu kuoroharjoituksilla, jotka kestävät kello 21 saakka. Lisätietoja koelauluista saat puheenjohtajaltamme Tiinalta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 044 761 6121) tai kuoronjohtajaltamme Maritalta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.). 

 

Tämän vuoden suurin ponnistus on huhtikuussa koittava 70-vuotisjuhlakonserttimme. Edessä on jälleen huikea toimintavuosi - nautithan siitä kanssamme joko laulaen tai kuunnellen. 

Mistä tuntee joulun?

Naiskuorolaisen joulun tunnisti tänäkin vuonna salakavalasti täyttyvästä kalenterista. Joulunalusaika koostui jälleen tutusta reseptistä vähän uusinkin maustein: myytiin vähän sukkia ja kosmetiikkaa, inventoitiin rautakaupassa, vierailtiin toisen kuoron konsertissa ja laulettiin tavaratalossa. Joulu on kuorolaisille työteliäintä aikaa harrstuksessaki, jos se on sitä myös siviilielämässä.

Ehkä kuitenkin kirkkaimpana muistona keikoista jää mieliimme meille harvinainen, mutta erittäin mieluinen tehtävä, kun pääsimme laulamaan itsenäisyyspäivän alla veteraanien juhlalounaalle. Ex tempore -numerona lopuksi olimme mukana Tuomo Malmin esittämässä Veteraanin iltahuudossa kertosäkeen verran. Ei tainnut olla montaakaan kuivaa silmäparia laulunaisilla, jos yleisössäkään, kun viimeisen säkeistön aikana koko juhlayleisö nousi seisomaan. Kiitos veteraanit! Ja kiitos järjestäjätaholle, että saimme olla osa juhlaa!

Konsertoimme tänä jouluna peräti neljän oman konsertin verran eri puolella Pohjois-Pohjanmaata. Joulun kiireet huipentuivat sunnuntaihin 18.12., jolloin ohjelmassa oli konsertit solistivieraan kera Kalajoen ja Oulujoen kirkoissa sekä illan päätteeksi kauneimmat joululaulut Karjasillan kirkossa. Kun aamu valkeni tietoon siitä, että solistiksemme tulossa ollut Tuomas Katajala oli sairastunut, alkoi päivä jännittää vähän eri tavalla. Tuomaksen avulla saimme kuitenkin ammattilaiset avuksi ja kirjaimellisesti kuvaillen sankaritenorit Aki Alamikkotervo ja Niall Chorell riensivät avuksi ja säestäjänä ollut Tommi Hekkala ammattilaisen tavoin klaarasi muuttuneen tilanteen upeasti. Vietimme todellakin upean koertuepäivän, jonka tapahtumista riittää muisteltavaa pitkäksi aikaa! Kauneimmat joululaulut olivat sykähdyttävä päätös päivälle. Mieli oli siinä vaiheessa jo pohjia myöten onnellinen. Joulu valtasi sydämen rakkaita lauluja silmät kiinni laulaessa. 

Joulun ajan konserteilla ja keikoilla tavoitimme arviolta n. 3000 kuulijaa. Kiitos teille jokaiselle! Ilman yleisöä olisi laulaminen huomattavasti tylsempää. Toivottavasti saimme uusiakin ystäviä! Ensi vuonna onkin juhlan aika: Merikosken Laulu täyttää 70 vuotta ja juhlii sitä konsertilla 22.4. klo 14 Madetojan salissa. Merkkaahan päivä jo ylös!

Tahdon lopuksi kiittää tänä vuonna meitä ansiokkaasti johtaneita naisia: kiitos Pirjo Mäntyvaara rohkeudestasi hypätä lyhyellä varoitusajalla puikkoihimme! Olemme sinulle kiitollisia! Kiitos Marita aina niin pitkäjänteisestä ja ammattitaitoisesta työstäsi, josta olemme taas saaneet nauttia yhden vuoden lisää! Kiitos yhteistyökumppanit, erityisesti Vuolle-opisto sekä Caritas-säätiölle.

Suurin kiitos kuuluu kuitenkin kuorosiskoille! Olette olleet mukana täydellä sydämellä ja tehneet paljon töitä! Ilman kuorolaisia ei olisi kuoroa, eikä täten näitä elämyksiä, joita saamme paitsi juhlassa (=konsertit) myös arjessa (=keskiviikkoiltaisin). Keskiviikon flow-hetkistä ei kyllä hevillä halua luopua: ne ovat henkireikä monille meistä.

Kun joulun kuorolaulut on laulettu, on aika kääntää katseet siihen, missä joulussa on kyse. Perheestä, lasten riemusta, valoista, kiireettömyydestä, yhdessäolosta, lahjoista, herkuista ja siitä pienestä lapsesta parituhatta vuotta sitten. Jokaiselle joulussa on se oma tärkein juttunsa.

Toivotan kaikille ihanaa ja rauhallista joulua rakkaiden parissa! Raikukoon laulu myös kodeissanne!

Tiina Saukkoriipi-Haapala
Merikosken Laulu ry:n puheenjohtaja

"Tervehtii jo meitä joulu ihanin.
Tuli kylmän teitä, armas kuitenkin.
Hänpä hymyellen tupahan jo saa.
Lapset hyppiellen häntä seurajaa.
Kynttilät ne hohtaa tähtösinä niin.
Sepä mielen johtaa Betlehemihin."

Joulun säveliä ilmassa

Joulu on aivan pian käsillä ja kuorolaisten kansiot täyttyvät joulun sävelistä. Harjoittelemme ahkerasti tulevia joulun ajan konsertteja ja esiintymisiä varten. Tänä vuonna meillä on neljä omaa joulukonserttia. Kuoro esiintyy lauluyhtyeidensä kera Limingan kirkossa 26.11. kello 18 sekä Oulun tuomiokirkossa 10.12. kello 19. Näissä konserteissa myös yleisö saa laulaa rakkaita joululauluja.

 

Lisäksi meillä on ilo konsertoida yhdessä huipputenori Tuomas Katajalan kanssa Kalajoen kirkossa 18.12. kello 15 ja Oulujoen kirkossa kello 19. Viimevuotinen yhteiskonserttimme sai runsaasti positiivista palautetta, ja toteutamme nyt hienon musiikkielämyksen toisen kerran. Samana iltana vierailemme Kauneimmissa joululauluissa Karjasillan kirkossa kello 22.

 

Näiden konserttien ohella olemme mukana Oulun NMKY:n Mieslaulajien Suuressa joulukonsertissa 25.11. kello 19. Kuoromme kokoonpanot ilahduttavat myös Stockmannin asiakkaita 4., 10., 11. ja 17. joulukuuta. Joulutohinoiden keskellä on hyvä rauhoittua välillä rakkaiden joululaulujen äärelle. Tulethan nauttimaan yhteisistä musiikkielämyksistä! Lue täältä lisätiedot konserteista.

Kuorolainen taipuu myyntitykiksi

Lettubaaria ja laulamista, inventointia ja pesuaineiden myyntiä. Siinäpä pari esimerkkiä siitä, millä tavalla Merikosken Laulun naiset keräävät euroja toimintaansa varten. Kuorotoiminnan pyörittämiseen kun tarvitaan myös rahaa, eivätkä pelkät jäsenmaksut riitä kattamaan menoja. Niinpä harjoittelemisen ja esiintymisten ohella kuorolaiset ovat tottuneet pistämään itsensä peliin myös varainhankinnassa. Olemme muun muassa osallistuneet useita kertoja Ravintolapäivään Laulavalla lettubaari Taikinaisella. Se on yksi hauskimmista tavoista kerätä rahaa. 

 

Tällä hetkellä varoja kerätään esimerkiksi huhtikuussa 2017 järjestettäviä kuoron 70-vuotisjuhlia varten. Tulevina vuosina toivomme myös pääsevämme jälleen ulkomaille kilpailemaan ja uusi levykin siintää haaveissa. Tätä kaikkea varten tarvitaan euroja. Kaikkein mieluisin varainhankinnan muoto meille on luonnollisesti laulaminen. Meiltä voi tilata kohtuullista korvausta vastaan yhtyeen esiintymään vaikkapa pikkujouluihin tai perhejuhliin. Ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä sopiva laulusetti juuri Sinun tilaisuuteesi!

Tervetuloa koelauluihin!

Tule tekemään kanssamme ikimuistoista Suomen ja 70 vuotta täyttävän kuoromme juhlavuotta ja pyri riveihimme laulamaan! Koelaulut järjestetään 7.9.2016 klo 17-18 Caritas-salissa osoitteessa Kapellimestarinkatu 2. 

 

Valmistaudu koelauluun harjoittelemalla vapaavalintainen laulu - testaamme myös sävelkorvaasi pienin testein. Erityisesti etsimme matalia alttoja ja korkeita sopraanoja!

 

Lisätietoja kuorosta ja kuoroon pyrkimisestä saa kuoron taiteelliselta johtajalta Marita Kaakiselta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) sekä kuoron puheenjohtajalta Tiina Saukkoriipi-Haapalalta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 044 7616121).

 

Tänä syksynä olemme saaneet uuden yhteistyökumppanin, Caritas-säätiön, joka yhdessä Vuolle-opiston kanssa tarjoavat harjoitustilan kuorolle. Samalla kuoro pääsee tekemään musiikkihyvää myös Caritas-kodin asukkaille.

Laulava lettubaari TaikiNainen

Toukokuussa, laulukauden päätteeksi, on taas makoisammat haasteet, sillä järjestämme jo kolmatta kertaa Laulavan lettubaarin TaikiNaisen Ravintolapäivänä 21.5.2016. Pystytämme Linnasaaren idylliseen tunnelmaan klo 12-16 lättyteltan, jossa on tarjolla lättyjä suolaisilla ja makeilla täytteillä.

 

Tarjolla on myös herkkuja gluteenittomana ja vegaanisena. Kaiken tohinan keskellä saatamme (hyvin todennäköisesti) lurauttaa muutaman laulusenkin.

 

Tule mukaan nauttimaan mukavasta tunnelmasta ja herkullisista lätyistä. Maksuvälineinä lettubaarissa käyvät käteinen ja yleisimmät pankki- ja luottokortit.

 

Käväise myös vilkaisemassa lettubaarin Facebook-tapahtuma ja tarkista herkkujen sijainti Ravintolapäivän kartalta.

 

Olennainen

Merikosken Laulu vie kuulijan kaikkein olennaisimpien tuntojen äärelle keskiviikkona 4.5. klo 19.00 Oulunsalon kirkossa. Elämän ilon, menetyksen, surun ja ikävän hetkinä tutut hengelliset sävelet hoitavat. Kuoromusiikin herkkyys ja voima tarjoavat pysähdyspaikan, josta matka heräilevään kevääseen ja tulevaan kesään on hyvä aloittaa. 

 

Merikosken Laulu on saanut tänä keväänä johtajakseen kanttori Pirjo Mäntyvaaran. Konsertissa kuullaan upeita sovituksia tutuista ja perinteisistä virsistä, mutta myös uudempia sovituksia ja sävellyksiä naiskuoromusiikin maailmasta. Sydämellisesti tervetuloa!


Vapaaehtoinen käsiohjelmamaksu 5€

 

 

Käväise tutustumassa myös Facebook-tapahtumaan.

Vilippilähtö vappuun!

Kevät tulee kohisten ja kuorolaiset opettelevat uusia lauluja ja kertaavat vanhoja kevään koitoksia varten. Ja kyllähän sitä vähän pidemmän tähtäimen haasteitakin varten harjoitellaan. Ajatuksissa siintää jo ensi vuoden juhlavuosi. Me täytämme silloin 70 vuotta!

 

Sitä ennen kuitenkin yksi tämän kevään päätapahtumista on Oulun Kamarikuoron järjestämä Vilippilähtö Vappuun 23.4.2016 klo 19 Madetojan salilla. He ovat pyytäneet mukaan konsertoimaan kanssaan Merikosken Laulun lisäksi Cassiopeian, Pohjan Laulun ja Tuiran kamarikuoron. Huima konsertti siis tiedossa, tule sinäkin mukaan! Lippuja saa ennakkoon kuorolaisilta ja lipun hintaan kuuluu lasillinen kuohuvaa. Lipun hinta on 20 €.

 

Lisätietoja konsertin Facebook-tapahtumasta.

Kävipä meillä Hyvä munkki!

Kävipä meillä Hyvä munkki! Pääsemme nimittäin esiintymään hyväntekeväisyyskonserttiin! Oulun Rotaryt järjestää yhdessä Karjasillan seurakunnan kanssa konsertin, jonka tuotto lahjoitetaan oululaisten nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisemiseen. Näin tärkeän asian eteen on nyt alkuvuosi treenailtu ja konsertti alkaa olla viimesilausta vaille valmis.

 

Jo perinteeksi muodostunut Hyvä munkki! –hyväntekeväisyyskonsertti on tuttu Merikosken Laululle jo entuudestaan, sillä kutsu esiintyä tapahtumassa tuli kuorollemme jo toistamiseen. Konsertissa kuoroa johtaa Pirjo Mäntyvaara. Hyvä munkki! järjestetään ystävänpäivänä – siis sunnuntaina 14.2. klo 16.00 Karjasillan kirkossa.

 

Paikan päälle kannattaa kuitenkin tulla jo tuntia aikaisemmin, varsinkin jos kahvihammasta kolottaa! Klo 15.00 alkaen tarjolla on munkkikaffit, joiden tarjoilusta vastaa Oulun sotilaskotisisaret. Kahvittelutuotot käytetään varusmiesten hyväksi.

 

Tule tekemään kanssamme hyvää – nauttimaan musiikista ja herkuttelemaan munkeilla. Konsertin käsiohjelman hinta on 10€.

 

Linkki Facebook-tapahtumaan.

Tervetuloa uusi lauluvuosi!

Vuoden vaihteeseen liittyy aina hitunen haikeutta, mutta onneksi myös iso sylillinen riemua. Vanha väistyy uuden tieltä, ja edessä on jälleen haasteita täynnä oleva vuosi. Uusi vuosi on monen uuden alku. On jälleen vuosi aikaa kokea, tehdä ja mennä, harrastaa ja tavata ihmisiä.

 

Vuoden alku on monelle hetki aloittaa uusi harrastus. Ja mikä olisikaan parempi tapa aloittaa vuosi kuin yhdessä laulaminen. Siksipä toivotammekin kaikki laulamiseen hurahtaneet ja kuorolaulusta nauttivat naiset mukaan koelauluihimme keskiviikkona 13.1.2016 klo 17 Saarelan päiväkodille. Lisätietoja koelauluista sekä kuoromme toiminnasta saa kuoromme puheenjohtajalta, jonka yhteystiedot löytyvät sivun alalaidasta.

 

Vuosi 2015 oli Merikosken Laululle muistorikas vuosi. Konsertit keväällä, kesällä ja joulun alla piirtyivät ihanaksi muistoksi kuorolaisten sekä kuulijoiden mieliin. Pitkään haaveiltu ja suunniteltu ulkomaanmatka toteutui vihdoin hienon menestyksen kera. Uurastus palkittiin jälleen kerran.

 

Hyvillä mielin ja laulunälkäisinä lähdemme kohti uutta vuotta. Lämmin kiitoksemme kaikille kuulijoillemme sekä yhteistyökumppaneillemme. Teimme yhdessä vuodesta hienon musiikillisen matkan.