Voi, mikä päivä!

Voi, mikä päivä meillä eilen olikaan! Oulujoen kirkko pullisteli saumoistaan lähes trooppisen kosteassa illassa, kun Ylioppilaskunnan laulajat tarjoilivat kattauksen 140-vuotisen historiansa parhaita paloja. Merkkareilla oli suuri ilo ja kunnia emännöidä konserttia ja piipahtaa lavalla itsekin. Laulu jatkui vielä karonkassa, ja olihan meillä lystiä!

 

Tuomiokirkon asbestilöydöksen vuoksi konserttipaikka vaihtui yllättäen viime metreillä, mutta onneksi yleisö löysi paikalle sankoin joukoin.

 

Kiitos YL, toivotamme onnea ja menestystä kiertueellenne!

 

Ps. Jos innostuit kuorolaulusta, meillä on koelaulut kahtena keskiviikkona eli 6.9.2023 ja 13.9.2023 klo 17. Ilmoittaudu mukaan kuoronjohtajallemme Maritalle (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai numeroon 0440 669 625). Lisätietoja Facebook-tapahtumasta.

Merikosken Laulu mukana YL:n 140-vuotisjuhlakiertueella

Joko kuulit ilouutisen?

 

HUOM! Konsertti on siirtynyt Oulujoen kirkkoon tuomiokirkosta.

 

Merikosken Laulu saa syksyn kynnyksellä vieraakseen Suomen upeimman mieskuoron, Ylioppilaskunnan Laulajat!

 

Ylioppilaskunnan Laulajat juhlii 140-vuotista taivaltaan Oulujoen kirkossa lauantaina 2.9. klo 19.00. Kuoroa johtaa Pasi Hyökki.

 

Kuoroa on kovasti odotettu Ouluun, sillä edellisestä vierailusta on aikaa jo kymmenisen vuotta.

 

Juhlakonsertissa kuullaan kantaesityksiä eturivin naissäveltäjiltä niin modernilta ajalta kuin historian syövereistä. Unohtamatta tietenkään jokaisen vuosijuhlakonsertin perinteisiin kuuluvia klassikoita.

 

Konserttiliput voit ostaa lippu.fi-palvelun kautta. Mikäli lippuja jää, myymme niitä myös tuomiokirkossa ennen konsertin alkua.

 

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan konsertista!

Kaatuneittein muistopäivän juhlakonsertti Katseella kosketa, Herra

Oulun seudun sotaorvot ry, Oulun kaatuneitten omaiset ja sotaorvot ry sekä Oulun tuomiokirkkoseurakunta järjestävät Kaatuneitten muistopäivänä su 21.5.2023 klo 14 juhlakonsertin seurakuntakeskus Sofiassa (Isokatu 17, 2. kerros) ja meillä on kunnia laulaa konsertissa. 

 

Konsertin nimi on Katseella kosketa, Herra ja siellä voi kuulla muun muassa tuttuja hengellisiä ja isänmaallisia lauluja. Kaupunginjohtaja Seppo Määttä pitää tervehdyspuheen.

 

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa mukaan!

 

Lisätietoja Oulun seurakuntien verkkosivuilta.

Koivu ja tähti 7.5.2023

Kevät tulee kohisten ja kevätkonserttimme Koivu ja tähti lähestyy kovaa vauhtia! 

 

Tapaammehan Vuolle-Opistolla sunnuntaina 7.5.2023 klo: 15.00

 

Merikosken Laulun kevätkonsertti tarjoaa kuulijalleen hetkiä ja otteita elävästä elämästä: Lauluissa on läsnä ikävä ja suru, kyyneleet ja epätietoisuus.

Niissä on myös toivo, tahto, voima ja luottamus – koti, läheiset sekä keväinen valo. Rakastetun Topeliuksen sadun mukaan konsertti muistuttaa,  että vaikka kaikkia valintoja ei voi itse tehdä, kannattaa aina luottaa sydämensä ääneen. 

Kuoroa johtaa Marita Kaakinen. Liput: 15 euroa. Lämpimästi tervetuloa!

 

Laita aika jo nyt kalenteriin ja seuraa tiedotustamme Facebookissa ja täällä nettisivuillamme.

Harjoitukset käynnissä kevään koitoksiin

Kuoron kevät on tiivistä harjoittelua täynnä sillä tulossa on useampi laulukoitos. Helmikuun lopussa treenitunnelma tiivistyi ja jännitys laukesi. Saimme tietoomme lopulliset biisivalinnat kevään Koivu ja tähti - konserttiin 7.5 sekä Tampereen sävelen kuorokatselmukseen kesäkuussa. Toukokuussa on lisäksi tilauskonsertti joten mukana kulkee melkoinen kasa nuotteja, voisi sanoa - kasapäin.

 

 

Tammikuussa aloittanut kakkosalttovahvistus Teija yrittää pysyä vauhdissa mukana ja jännittää, ehtiikö oppia kaiken, jotta pääsee messiin esiintymään. Kuorosiskot onneksi tukevat, tsemppaavat ja ennen kaikkea laulavat niin lujasti ja taitavasti muhkeilla alttosoundeillaan, että siihen sävelvirtaan on hyvä heittäytyä ja nojatakin näin ensialkuun. Kakkosaltoilla on usein  säestäjän rooli. Harvoin osuu sooloa kohdalle mutta sitäkin enemmän buu,buu, pam, pam,paa, kukku duu ja tskz tskz jne - joten voisi sanoa, että omat sanat ovat iloinen yllätys ja ne otetaan mielihyvin vastaan, silloin saa laulaa oikein sydämen kyllyydestä ja täysin rinnoin. 

Koelaulut 11.1.2023 ja 18.1.2023

Kevään laulukausi alkaa 11.1.2023 ja ensimmäisten ja toisten harjoitusten aluksi pidämme koelaulut klo 17.30 Hiirosenkodin salissa. Jos kiinnostuit osallistumaan, niin valitse yksi itsellesi sopiva laulu ja tule mukaan koelauluihin. Ilmoittaudu koelauluun kuoronjohtajallemme Marita Kaakiselle sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai numeroon 0440 669 625. Samalla voit kysellä lisätietoja tai apua laulun valintaan.

 

Koelaulut siis 11.1.2023 ja 18.1.2023 klo 17.30 Hiirosenkodilla (Merikotkantie 5, 90250 Oulu), jos ilmoittautumisia tulee. Tervetuloa mukaan laulavaiseen joukkoon!

Kuusen luona 17.12.2022

Joulu lähestyy ja joulukonserttimme Kuusen luona kajahtaa Oulun tuomiokirkossa 17.12.2022 klo 20.

 

Niin ihanat ja perinteiset, mutta myös raikkaat sekä tunnelmalliset kuorosovitukset kajahtavat Oulun tuomiokirkossa Merikosken Laulun upeassa joulukonsertissa. Kuoroa johtaa Marita Kaakinen. Tapahtumaan on vapaa pääsy, käsiohjelma 15 euroa. Lämpimästi tervetuloa!

 

Laita aika jo nyt kalenteriin ja seuraa tiedotustamme Facebookissa ja täällä nettisivuillamme.

 

Kuusen luona laulamme myös Muhoksen kirkossa 14.12.2022 klo 18. Muhoksen konsertin Facebook-tapahtuma.

Lauluni sulle - Merikosken Laulun 75-vuotisjuhlakonsertti

8.10.2022 klo 15 Oulun yliopiston Saalastinsalissa

 

Mikä kappale pyörii kaupunginjohtajan levylautasella? Entä mitä pappi luukuttaa automatkallaan? Tai millainen biisi sparraa hiihtäjän huippusuoritukseen? Vastaukset näihin kihelmöiviin kysymyksiin kuulet naiskuoro Merikosken Laulun Lauluni sulle -juhlakonsertissa. Kuoroa johtaa Marita Kaakinen, joka on loihtinut konserttiin kunniavieraiksi kutsuttujen vaikuttajien suosikkikappaleet kuorosovituksiksi.

 

Liput nyt ennakkoon: tiketti.fi -palvelusta
25 euroa + Tiketin palvelumaksu

 

Liput ovelta tuntia ennen konserttia:
28 euroa

 

Lippu sisältää väliaikatarjoiluna lasillisen kuohuvaa.

 

Facebook-tapahtuma

 

Konsertin jälkeen järjestetään Merikosken Laulun 75-vuotisjuhlakaronkka, johon ovat tervetulleita nykyiset ja entiset Merikosken Laulun laulajat aveceineen sekä kutsuvieraat ja sponsorit aveceineen. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen.

Koelaulut 17.8. ja 24.8.

Syksyn laulukausi lähestyy ja ensimmäiset harjoitukset ovat 17.8.2022 klo 17.30-20.30 Hiirosenkodin salissa. Ensimmäisellä ja toisella harjoituskerralla pidämme koelaulut klo 17.00. Jos kiinnostuit osallistumaan, niin valitse yksi itsellesi sopiva laulu ja tule mukaan koelauluihin. Ilmoittaudu koelauluun kuoronjohtajallemme Marita Kaakiselle sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai numeroon 0440 669 625. Samalla voit kysellä lisätietoja tai apua laulun valintaan.

 

Koelaulut siis 17.8.2022 ja 24.8.2022 klo 17.00 Hiirosenkodilla (Merikotkantie 5, 90250 Oulu), jos ilmoittautumisia tulee. Tervetuloa mukaan, tiedossa on juhlava syksy!

Laulamme puhtaasti!

Harrastamme, teemme työksemme tai kuuntelemme musiikkia, koska rakastamme sitä. Kuinka usein tulemme silti ajatelleeksi, että musiikkia ei ole ilman musiikintekijöitä? Jotta meillä on musiikkia, josta välittää, on välitettävä myös musiikintekijöistä – ja heidän tekijänoikeuksistaan.

Me teemme niin ja olemme mukana Lauletaan! Soitetaan! Puhtaasti -hankkeessa.

Puhtaasti on 16.5.2022 käynnistynyt Sulasolin sekä viiden Sulasolin erikoisliiton (NuKL, RKML, SKL, SNKL, SOLI) ja 14 piirin sekä Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen hanke, jossa pyritään edistämään tekijänoikeuksien toteutumista tekemällä niistä välittäminen mahdollisimman helpoksi.

Mukaan oleminen tarkoittaa sitä, että olemme sitoutuneet työhön tekijänoikeuksien kunnioittamiseksi omassa toiminnassamme. Lisäksi teemme tekijänoikeusasioiden näkyväksi, kerromme tarjolla olevasta tiedosta ja tuesta sekä innostamme muita mukaan. Aina Puhtaasti-logoa käyttäessämme lupaamme tehdä tekijänoikeuksien suhteen ainakin yhden asian enemmän kuin aiemmin. TAI Meillä on kaikki tekijänoikeusasiat kunnossa. Haluamme käyttää logoa ja kannustaa muita kertomalla ”Kyllä, tekijänoikeuksista on mahdollista olla tinkimättä”.

Muille kuoroille ja orkestereille esitämme kutsun: Tervetuloa mukaan! Kuulijamme toivotamme tervetulleiksi kuuntelemaan meitä livenä, levyllä ja somessa tietäen, että musiikintekijät ja kustantajat saavat korvaukset tekemästään työstä.

Lue lisää Sulasolin Puhtaasti-sivustolta sulasol.fi/puhtaasti.

Hankkeen partnereita ovat Gramex, Kopiosto, Kuorokuiskaaja, Musiikkituottajat – IFPI Finland, Muusikkojen liitto, Sanasto, Suomen Musiikintekijät, Suomen Musiikkikustantajat, Suomen Säveltäjät, Tampereen Sävel ja Teosto.

Rakastetaan musiikkia, arvostetaan musiikintekijöitä, välitetään yhdessä tekijänoikeuksista!