Juhlapäivän jälkimainingeissa

Juhlapäivämme jälkimainingit alkavat vähitellen laantua ja hulinat tasoittua. Madetojan salissa 22.4. esittämämme Yhdessä sydämet lyö -juhlakonsertti oli ikimuistoinen. Tarjoilimme Maritan johdolla monisatapäiselle yleisölle konserttielämyksen, joka ei takuulla jättänyt ketään kylmäksi. Sen huippuhetkiä oli, kun yleisö nousi konsertin loppupuolella seisomaan ja lauloi kanssamme Paciuksen Suomen laulun. Juhlakonsertissa julkistettiin myös kuoromme kaksi uutta kunniajäsentä, joita ovat Merikosken Laulun pitkäaikaiset entiset laulajat Elvi Kulojärvi ja Anne Riiski.

 

Juhlapäivämme kruunasi Lapland Hotelsissa pidetty iltajuhla, jossa saimme syödä hyvin, nauttia lauluyhtyeiden esityksistä ja muista yllätysnumeroista ja tietenkin laulaa ja nauraa yhdessä. Päivästä jäi pitkäksi aikaa hymy huulille.

 

Kiitämme lämpimästi konserttiyleisöä ja iltajuhlaan osallistuneita. Juuri te teitte päivästämme ikimuistoisen. Sydämelliset kiitokset vielä yhteistyökumppaneillemme – ilman teitä tämä ponnistus ei olisi ollut mahdollinen. Merikosken Laululla on 70 vuotta takana, mutta vielä lukuisia vireitä, lauluntäyteisiä vuosia edessä!

Tohinaa juhlan edellä

Huh huh, heikompaa hirvittäisi! Merikosken Laulun riveissä käy nimittäin melkoinen tohina. Ja siinäpä sitä onkin, kun reilu 40 naista on toimessa! Juhlapäivämme lähestyy päivä päivältä. Tekemistä riittää ihan kaikille. Juhlatoimikunta suunnittelee käsiohjelmaa ja iltajuhlan rakennetta. Tiedotustiimi miettii mainosten sijoittelua, keksii uusia koukkuja kuoron Facebook-sivulle, kirjoittaa juontoja ja päivityksiä nettiin ja someen.

Konserttitoimikunta miettii kuoron asemointia kappaleissa: perinteinen, sektorit, sumput, seko vai jokin aivan muu. Onko kukat, onko lipunmyyjät? Mitkä sukkahousut: minkä väriset, kuinka paksut? Vieläköhän ehtisi vetäistä pikadieetillä muutaman kilon pois, jotta mahtuisi mukavammin pallomekkoon?

Pienyhtyeet hiovat omia numeroitaan iltajuhlaan. Ja ihan jokainen hiki hatussa opettelee viimeisiä rivejä lauluista ulkoa, jotta kaikki menisi justiinsa eikä melkein.

Merikosken Laulu on rakas kuoroperhe ja -yhteisö ja juhlia olemme odottaneet jo useamman vuoden. Konsertissa kerrataan kuoron viimeisen kymmenen vuoden edesottamuksia eri lavoilla, mutta katseet kääntyvät myös aiemmille vuosikymmenille. Miten kiitollinen olo on olla osa sydämestään laulavien oululaisnaisten ketjua.

Hiljaa mielessäni kiitänkin niitä naisia, jotka kuoroamme ovat perustamassa olleet vuonna 1947, ja jotka myös sen jälkeen ovat pitäneet yhteisön elinvoimaisena vuodesta toiseen. On upea olla osa tätä tämän päivän kuoroperhettä, mutta myös osa historiaa. Toivottavasti Merikosken Laulu raikaa vielä monta kymmentä vuotta näiden juhlien jälkeenkin.

Konsertin nimikkokappaleena on Mia Makaroffin sävellys Laulua elämä soi, joka julkaistiin pari vuotta sitten Suomen naiskuoroliiton täyttäessä 70 vuotta. Laulu nostattaa minulla ihokarvat pystyyn ja tuo kyyneleenkin silmäkulmaan. Ei parane liiaksi ajatella omaa äitiä, omaa tytärtä, sukupolvien ketjua.

"Soikoon meissä äiteimme ääni
sydämiin lastemme laulavain.
Laula, siskoni, äänesi liitä,
äänestäs' kiitä.
Sillä laulua elämä soi!"

Kiitämme myös lämpimästi yhteistyökumppaneitamme, jotka eri tavoin ovat mahdollistaneet juhlakonserttimme ja iltajuhlamme. Olette tärkeitä!

Sydämellisesti tervetuloa juhlakonserttiimme Madetojan saliin 22.4.2017 klo 14.00. Otathan nenäliinoja mukaan!

logot

Juhlakonsertin liput nyt myynnissä!

No nyt niitä saa! Nimittäin lippuja kuoromme 70-vuotisjuhlakonserttiin! Konsertti pidetään Madetojan salilla lauantaina 22.4. ja se kantaa nimeä 'Yhdessä sydämet lyö'. Myynnissä ovat myös ohjelmallisen iltajuhlan liput, joiden hankkimisen kanssa kannattaa olla sukkelana, jotta omansa ehtii varmasti saamaan. Iltajuhla pidetään Lapland Hotel Oulun tunnelmallisessa Oula-ravintolassa, jossa on tilaa syödä, juoda, laulaa ja juhlia! Kaiken kaikkiaan luvassa on ikimuistoinen ja musiikintäyteinen päivä, josta ei varmasti puutu tunnetta.

 

Me kuorolaiset laskemme jo konserttia edeltäviä harjoituskertoja. Yöpöydällä lojuu läjä nuotteja, joiden sanojen ulkoa opettelu vaatii oman aikansa. Eräs kuorosisko (siis kuolokaveli) kertoi pitävänsä työmatkoilla mukana aina muutamaa nuottia, joita voi sitten päivän päätteeksi treenailla hotellihuoneessa. Toisen tiedän omaksuvan laulujen tarinat piirtämällä ne sarjakuviksi. Konstit ovat siis monet, mutta päämäärä yhteinen: ilman keskittymiskykyä vievää kansiota konsertin lopputulos on moninkertaisesti parempi.

 

Kun kaikki muu konserttiin liittyvä on kalenteroitu, alkaa vilkuilu vaatekaapin suuntaan. Iltajuhlaan tarvitaan tietenkin jotain muuta päällepantavaa kuin kuoroasu. Itse en vielä tähän junaan ole ehtinyt, mutta kuolokaveleiden suljetussa fb-ryhmässä käy jo kuhina. Nettikaupoista ja juhla-asutarjouksista käydään vilkasta keskustelua. Ja kun oikea asu löytyy, on ilo löydöstä tietenkin moninkertainen, kun sen saa jakaa kuorosiskojen kanssa. Voin sanoa jo tässä vaiheessa juhlavalmisteluita, että näihin pirskeisiin satsataan ihan mielettömästi!

 

Kaiken juhlahössötyksen keskellä on kuitenkin arki, johon tiivis harjoittelu tuo ryhtiä ja rytmiä. Hallituksen ja juhlatoimikunnan tehtävälista ei varmasti lopu kesken ennen h-hetkeä, ja jokaisella meistä on oma kortensa kannettavana juhlien onnistumiseksi. Jos haluat osallistua juhlavalmisteluihin, niin vinkkaapa meille kuorolaisille, jos yrityksesi tai yhteisösi haluaa ostaa mainostilaa konserttimme käsiohjelmasta. Näkyvyys on taattu ja hinnatkaan eivät päätä huimaa. Otamme kaikki yhteistyökumppanit avosylin vastaan.

 

Konserttilipun voit ostaa osoitteesta ticketmaster.fi tai halutessasi oman kappaleen voi lunastaa myös kuorolaisilta. Ovimyyntikin järjestetään, mikäli lippuja vielä juhlapäivänä on kaupan. Ohje iltajuhlan illalliskortin ostamiseen löytyy vuosijuhlan sivulta. Olet lämpimästi tervetullut juhlimaan kanssamme 70-vuotiasta Merikosken Laulua!

Helmeilevää helmikuuta!

Merikosken Laulun elämä ei rajoitu keskiviikkoon. Se on selvä. Viime viikonloppuna oheisaktiviteettia oli tarjolla oikein kunnolla: Otimme uudet potretit kuorostamme sekä vietimme vuoden ensimmäisiä pikkujouluja. Ja juhlat vain jatkuvat. Kuoromme 70-vuotisjuhlakonsertin valmistelut etenevät jo kovaa vauhtia.

 

Kuorossa pyöreiden vuosien täyttäminen ei tarkoita sohvan vaihtoa tai tapetointia. Pakastinta ei myöskään tarvitse täyttää leivonnaisilla. Silti raakaa työtä on edessä tiiviiden harjoitusiltojen lisäksi monessa muodossa. Luvassa on leireilyä, stemmaharjoituksia, vanhojen laulujen uudelleen lämmittämistä ja uusien teosten sisäistämistä. Suurin työ opettelussa taitaa olla uusilla kuorolaisilla, joille konserttiohjelmistosta löytyy vainmuutama entuudestaan tuttu kappale.

 

Jos viime viikonloppu kului kuoroltamme oheisaktiviteettien parissa, niin tulevana viikonloppuna käymmekin sitten itse asiaan. Leireilemme Ylivieskan Raudaskylässä. Perinteisen päiväleirin sijasta saamme viettää yhdessä aikaa laulaen kokonaiset kaksi päivää, ja yönkin siinä välissä.Pitkät harjoitukset tuovat intensiteettiä treeniin. Kauppalistaa ei tarvitse miettiä, eikä pyykkivuorikaan odota juuri sillä hetkellä pesemistä. Tauolla käymme valmiiseen pöytään ja tiskeistäkään ei tarvitse huolehtia itse. Illan päälle saunomme - ja luultavasti myös vähän laulamme :)

 

Juhlavalmisteluiden ja treenien etenemisestä voit lukea täältä nettisivuiltamme, mutta myös facebookin kautta. Lähiaikoina päivitämme konsertin tarkemmat tiedot sekä infoamme, mistä voit hankkia oman lippusi konserttiin. Silmät kannattaa pitää auki myös iltajuhlan osalta, sillä illalliskortteja on tarjolla rajallinen määrä! Sen verran voimme jo paljastaa, että juhlapäivä on lauantai 22. päivä huhtikuuta!

Tule mukaan laulavaiseen joukkoomme!

Haluaisitko olla osa nauravaista ja laulavaista naisjoukkoamme? Tervetuloa koelauluihin! Merikosken Laulun koelaulut pidetään keskiviikkona 11.1.2017 kello 17-18 Caritas-salissa (Kapellimestarikatu 2, Madetojan salia vastapäätä).

 

Mukaan pääsevien koelaulajien ilta jatkuu kuoroharjoituksilla, jotka kestävät kello 21 saakka. Lisätietoja koelauluista saat puheenjohtajaltamme Tiinalta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 044 761 6121) tai kuoronjohtajaltamme Maritalta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.). 

 

Tämän vuoden suurin ponnistus on huhtikuussa koittava 70-vuotisjuhlakonserttimme. Edessä on jälleen huikea toimintavuosi - nautithan siitä kanssamme joko laulaen tai kuunnellen. 

Mistä tuntee joulun?

Naiskuorolaisen joulun tunnisti tänäkin vuonna salakavalasti täyttyvästä kalenterista. Joulunalusaika koostui jälleen tutusta reseptistä vähän uusinkin maustein: myytiin vähän sukkia ja kosmetiikkaa, inventoitiin rautakaupassa, vierailtiin toisen kuoron konsertissa ja laulettiin tavaratalossa. Joulu on kuorolaisille työteliäintä aikaa harrstuksessaki, jos se on sitä myös siviilielämässä.

Ehkä kuitenkin kirkkaimpana muistona keikoista jää mieliimme meille harvinainen, mutta erittäin mieluinen tehtävä, kun pääsimme laulamaan itsenäisyyspäivän alla veteraanien juhlalounaalle. Ex tempore -numerona lopuksi olimme mukana Tuomo Malmin esittämässä Veteraanin iltahuudossa kertosäkeen verran. Ei tainnut olla montaakaan kuivaa silmäparia laulunaisilla, jos yleisössäkään, kun viimeisen säkeistön aikana koko juhlayleisö nousi seisomaan. Kiitos veteraanit! Ja kiitos järjestäjätaholle, että saimme olla osa juhlaa!

Konsertoimme tänä jouluna peräti neljän oman konsertin verran eri puolella Pohjois-Pohjanmaata. Joulun kiireet huipentuivat sunnuntaihin 18.12., jolloin ohjelmassa oli konsertit solistivieraan kera Kalajoen ja Oulujoen kirkoissa sekä illan päätteeksi kauneimmat joululaulut Karjasillan kirkossa. Kun aamu valkeni tietoon siitä, että solistiksemme tulossa ollut Tuomas Katajala oli sairastunut, alkoi päivä jännittää vähän eri tavalla. Tuomaksen avulla saimme kuitenkin ammattilaiset avuksi ja kirjaimellisesti kuvaillen sankaritenorit Aki Alamikkotervo ja Niall Chorell riensivät avuksi ja säestäjänä ollut Tommi Hekkala ammattilaisen tavoin klaarasi muuttuneen tilanteen upeasti. Vietimme todellakin upean koertuepäivän, jonka tapahtumista riittää muisteltavaa pitkäksi aikaa! Kauneimmat joululaulut olivat sykähdyttävä päätös päivälle. Mieli oli siinä vaiheessa jo pohjia myöten onnellinen. Joulu valtasi sydämen rakkaita lauluja silmät kiinni laulaessa. 

Joulun ajan konserteilla ja keikoilla tavoitimme arviolta n. 3000 kuulijaa. Kiitos teille jokaiselle! Ilman yleisöä olisi laulaminen huomattavasti tylsempää. Toivottavasti saimme uusiakin ystäviä! Ensi vuonna onkin juhlan aika: Merikosken Laulu täyttää 70 vuotta ja juhlii sitä konsertilla 22.4. klo 14 Madetojan salissa. Merkkaahan päivä jo ylös!

Tahdon lopuksi kiittää tänä vuonna meitä ansiokkaasti johtaneita naisia: kiitos Pirjo Mäntyvaara rohkeudestasi hypätä lyhyellä varoitusajalla puikkoihimme! Olemme sinulle kiitollisia! Kiitos Marita aina niin pitkäjänteisestä ja ammattitaitoisesta työstäsi, josta olemme taas saaneet nauttia yhden vuoden lisää! Kiitos yhteistyökumppanit, erityisesti Vuolle-opisto sekä Caritas-säätiölle.

Suurin kiitos kuuluu kuitenkin kuorosiskoille! Olette olleet mukana täydellä sydämellä ja tehneet paljon töitä! Ilman kuorolaisia ei olisi kuoroa, eikä täten näitä elämyksiä, joita saamme paitsi juhlassa (=konsertit) myös arjessa (=keskiviikkoiltaisin). Keskiviikon flow-hetkistä ei kyllä hevillä halua luopua: ne ovat henkireikä monille meistä.

Kun joulun kuorolaulut on laulettu, on aika kääntää katseet siihen, missä joulussa on kyse. Perheestä, lasten riemusta, valoista, kiireettömyydestä, yhdessäolosta, lahjoista, herkuista ja siitä pienestä lapsesta parituhatta vuotta sitten. Jokaiselle joulussa on se oma tärkein juttunsa.

Toivotan kaikille ihanaa ja rauhallista joulua rakkaiden parissa! Raikukoon laulu myös kodeissanne!

Tiina Saukkoriipi-Haapala
Merikosken Laulu ry:n puheenjohtaja

"Tervehtii jo meitä joulu ihanin.
Tuli kylmän teitä, armas kuitenkin.
Hänpä hymyellen tupahan jo saa.
Lapset hyppiellen häntä seurajaa.
Kynttilät ne hohtaa tähtösinä niin.
Sepä mielen johtaa Betlehemihin."

Joulun säveliä ilmassa

Joulu on aivan pian käsillä ja kuorolaisten kansiot täyttyvät joulun sävelistä. Harjoittelemme ahkerasti tulevia joulun ajan konsertteja ja esiintymisiä varten. Tänä vuonna meillä on neljä omaa joulukonserttia. Kuoro esiintyy lauluyhtyeidensä kera Limingan kirkossa 26.11. kello 18 sekä Oulun tuomiokirkossa 10.12. kello 19. Näissä konserteissa myös yleisö saa laulaa rakkaita joululauluja.

 

Lisäksi meillä on ilo konsertoida yhdessä huipputenori Tuomas Katajalan kanssa Kalajoen kirkossa 18.12. kello 15 ja Oulujoen kirkossa kello 19. Viimevuotinen yhteiskonserttimme sai runsaasti positiivista palautetta, ja toteutamme nyt hienon musiikkielämyksen toisen kerran. Samana iltana vierailemme Kauneimmissa joululauluissa Karjasillan kirkossa kello 22.

 

Näiden konserttien ohella olemme mukana Oulun NMKY:n Mieslaulajien Suuressa joulukonsertissa 25.11. kello 19. Kuoromme kokoonpanot ilahduttavat myös Stockmannin asiakkaita 4., 10., 11. ja 17. joulukuuta. Joulutohinoiden keskellä on hyvä rauhoittua välillä rakkaiden joululaulujen äärelle. Tulethan nauttimaan yhteisistä musiikkielämyksistä! Lue täältä lisätiedot konserteista.

Kuorolainen taipuu myyntitykiksi

Lettubaaria ja laulamista, inventointia ja pesuaineiden myyntiä. Siinäpä pari esimerkkiä siitä, millä tavalla Merikosken Laulun naiset keräävät euroja toimintaansa varten. Kuorotoiminnan pyörittämiseen kun tarvitaan myös rahaa, eivätkä pelkät jäsenmaksut riitä kattamaan menoja. Niinpä harjoittelemisen ja esiintymisten ohella kuorolaiset ovat tottuneet pistämään itsensä peliin myös varainhankinnassa. Olemme muun muassa osallistuneet useita kertoja Ravintolapäivään Laulavalla lettubaari Taikinaisella. Se on yksi hauskimmista tavoista kerätä rahaa. 

 

Tällä hetkellä varoja kerätään esimerkiksi huhtikuussa 2017 järjestettäviä kuoron 70-vuotisjuhlia varten. Tulevina vuosina toivomme myös pääsevämme jälleen ulkomaille kilpailemaan ja uusi levykin siintää haaveissa. Tätä kaikkea varten tarvitaan euroja. Kaikkein mieluisin varainhankinnan muoto meille on luonnollisesti laulaminen. Meiltä voi tilata kohtuullista korvausta vastaan yhtyeen esiintymään vaikkapa pikkujouluihin tai perhejuhliin. Ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä sopiva laulusetti juuri Sinun tilaisuuteesi!

Tervetuloa koelauluihin!

Tule tekemään kanssamme ikimuistoista Suomen ja 70 vuotta täyttävän kuoromme juhlavuotta ja pyri riveihimme laulamaan! Koelaulut järjestetään 7.9.2016 klo 17-18 Caritas-salissa osoitteessa Kapellimestarinkatu 2. 

 

Valmistaudu koelauluun harjoittelemalla vapaavalintainen laulu - testaamme myös sävelkorvaasi pienin testein. Erityisesti etsimme matalia alttoja ja korkeita sopraanoja!

 

Lisätietoja kuorosta ja kuoroon pyrkimisestä saa kuoron taiteelliselta johtajalta Marita Kaakiselta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) sekä kuoron puheenjohtajalta Tiina Saukkoriipi-Haapalalta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 044 7616121).

 

Tänä syksynä olemme saaneet uuden yhteistyökumppanin, Caritas-säätiön, joka yhdessä Vuolle-opiston kanssa tarjoavat harjoitustilan kuorolle. Samalla kuoro pääsee tekemään musiikkihyvää myös Caritas-kodin asukkaille.

Laulava lettubaari TaikiNainen

Toukokuussa, laulukauden päätteeksi, on taas makoisammat haasteet, sillä järjestämme jo kolmatta kertaa Laulavan lettubaarin TaikiNaisen Ravintolapäivänä 21.5.2016. Pystytämme Linnasaaren idylliseen tunnelmaan klo 12-16 lättyteltan, jossa on tarjolla lättyjä suolaisilla ja makeilla täytteillä.

 

Tarjolla on myös herkkuja gluteenittomana ja vegaanisena. Kaiken tohinan keskellä saatamme (hyvin todennäköisesti) lurauttaa muutaman laulusenkin.

 

Tule mukaan nauttimaan mukavasta tunnelmasta ja herkullisista lätyistä. Maksuvälineinä lettubaarissa käyvät käteinen ja yleisimmät pankki- ja luottokortit.

 

Käväise myös vilkaisemassa lettubaarin Facebook-tapahtuma ja tarkista herkkujen sijainti Ravintolapäivän kartalta.

 

Olennainen

Merikosken Laulu vie kuulijan kaikkein olennaisimpien tuntojen äärelle keskiviikkona 4.5. klo 19.00 Oulunsalon kirkossa. Elämän ilon, menetyksen, surun ja ikävän hetkinä tutut hengelliset sävelet hoitavat. Kuoromusiikin herkkyys ja voima tarjoavat pysähdyspaikan, josta matka heräilevään kevääseen ja tulevaan kesään on hyvä aloittaa. 

 

Merikosken Laulu on saanut tänä keväänä johtajakseen kanttori Pirjo Mäntyvaaran. Konsertissa kuullaan upeita sovituksia tutuista ja perinteisistä virsistä, mutta myös uudempia sovituksia ja sävellyksiä naiskuoromusiikin maailmasta. Sydämellisesti tervetuloa!


Vapaaehtoinen käsiohjelmamaksu 5€

 

 

Käväise tutustumassa myös Facebook-tapahtumaan.

Vilippilähtö vappuun!

Kevät tulee kohisten ja kuorolaiset opettelevat uusia lauluja ja kertaavat vanhoja kevään koitoksia varten. Ja kyllähän sitä vähän pidemmän tähtäimen haasteitakin varten harjoitellaan. Ajatuksissa siintää jo ensi vuoden juhlavuosi. Me täytämme silloin 70 vuotta!

 

Sitä ennen kuitenkin yksi tämän kevään päätapahtumista on Oulun Kamarikuoron järjestämä Vilippilähtö Vappuun 23.4.2016 klo 19 Madetojan salilla. He ovat pyytäneet mukaan konsertoimaan kanssaan Merikosken Laulun lisäksi Cassiopeian, Pohjan Laulun ja Tuiran kamarikuoron. Huima konsertti siis tiedossa, tule sinäkin mukaan! Lippuja saa ennakkoon kuorolaisilta ja lipun hintaan kuuluu lasillinen kuohuvaa. Lipun hinta on 20 €.

 

Lisätietoja konsertin Facebook-tapahtumasta.

Kävipä meillä Hyvä munkki!

Kävipä meillä Hyvä munkki! Pääsemme nimittäin esiintymään hyväntekeväisyyskonserttiin! Oulun Rotaryt järjestää yhdessä Karjasillan seurakunnan kanssa konsertin, jonka tuotto lahjoitetaan oululaisten nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisemiseen. Näin tärkeän asian eteen on nyt alkuvuosi treenailtu ja konsertti alkaa olla viimesilausta vaille valmis.

 

Jo perinteeksi muodostunut Hyvä munkki! –hyväntekeväisyyskonsertti on tuttu Merikosken Laululle jo entuudestaan, sillä kutsu esiintyä tapahtumassa tuli kuorollemme jo toistamiseen. Konsertissa kuoroa johtaa Pirjo Mäntyvaara. Hyvä munkki! järjestetään ystävänpäivänä – siis sunnuntaina 14.2. klo 16.00 Karjasillan kirkossa.

 

Paikan päälle kannattaa kuitenkin tulla jo tuntia aikaisemmin, varsinkin jos kahvihammasta kolottaa! Klo 15.00 alkaen tarjolla on munkkikaffit, joiden tarjoilusta vastaa Oulun sotilaskotisisaret. Kahvittelutuotot käytetään varusmiesten hyväksi.

 

Tule tekemään kanssamme hyvää – nauttimaan musiikista ja herkuttelemaan munkeilla. Konsertin käsiohjelman hinta on 10€.

 

Linkki Facebook-tapahtumaan.

Tervetuloa uusi lauluvuosi!

Vuoden vaihteeseen liittyy aina hitunen haikeutta, mutta onneksi myös iso sylillinen riemua. Vanha väistyy uuden tieltä, ja edessä on jälleen haasteita täynnä oleva vuosi. Uusi vuosi on monen uuden alku. On jälleen vuosi aikaa kokea, tehdä ja mennä, harrastaa ja tavata ihmisiä.

 

Vuoden alku on monelle hetki aloittaa uusi harrastus. Ja mikä olisikaan parempi tapa aloittaa vuosi kuin yhdessä laulaminen. Siksipä toivotammekin kaikki laulamiseen hurahtaneet ja kuorolaulusta nauttivat naiset mukaan koelauluihimme keskiviikkona 13.1.2016 klo 17 Saarelan päiväkodille. Lisätietoja koelauluista sekä kuoromme toiminnasta saa kuoromme puheenjohtajalta, jonka yhteystiedot löytyvät sivun alalaidasta.

 

Vuosi 2015 oli Merikosken Laululle muistorikas vuosi. Konsertit keväällä, kesällä ja joulun alla piirtyivät ihanaksi muistoksi kuorolaisten sekä kuulijoiden mieliin. Pitkään haaveiltu ja suunniteltu ulkomaanmatka toteutui vihdoin hienon menestyksen kera. Uurastus palkittiin jälleen kerran.

 

Hyvillä mielin ja laulunälkäisinä lähdemme kohti uutta vuotta. Lämmin kiitoksemme kaikille kuulijoillemme sekä yhteistyökumppaneillemme. Teimme yhdessä vuodesta hienon musiikillisen matkan.

Joulu saapuu laulaen

Mökit nukkuu lumiset… Arkihuolesi kaikki heitä… Kuorokansiot ovat täyttyneet joululauluista. Vanhoja ja tuttuja lauluja eletään tunteella. Uusia jouluisia sävelkulkuja harjoitellaan ahkerasti. Joulunalusaika on kuorolaisille kiireistä, mutta palkitsevaa aikaa. Joulu kun ei oikein tunnu tulevan ilman laulamista ja joulukonsertteja.

Viime viikolla tunnelmoimme jouluisia sävelmiä tavaratalo Stockmannin asiakkaille. Joulukuussa Merikosken Laulun naisten joulutervehdyksiä on mahdollista kuulla pienemmän porukan laulamina esimerkiksi lauantaina 12.12. Stockmannilla klo 13 tai Naisten pankin pop up -kaupalla keskustan seurakuntatalon monitoimisalissa Oulussa klo 14. 

Kun jouluun on enää vajaa viikko, on aika hengähtää hetki ja rauhoittua – päästää joulu mieleen ja sydämeen. Toivotammekin kaikki lämpimästi tervetulleeksi Oi jouluyö -konserttiimme Oulun tuomiokirkkoon lauantaina 19.12. klo 19. Konserttimme solisti on kansainvälisestikin tunnettu tenori Tuomas Katajala.

Sunnuntaina 20.12. laulamme Huurre puita huokuilee -konsertissamme Raahen kirkossa klo 15 ja Iin kirkossa klo 19. Saman päivän iltana olemme mukana myös Kauneimmat joululaulut -tapahtumassa Karjasillan kirkossa klo 22.Joulusävelten myötä rauhallista joulunalusaikaa kaikille. Toivottavasti tapaamme konserteissa.

Kultaa ja hopeaa kotiintuomisina

Matka Canta al mar -festivaaleille on nyt ohi ja iloksemme matka oli meille menestyksekäs. Tuomaristo arvioi esityksemme kultadiplomin arvoisiksi hengellisen musiikin sekä isojen naiskuorojen A3-sarjoissa ja lisäksi hopeadiplomin arvoiseksi folklore-sarjassa. Festivaalit tarjosivat meille aimo annoksen laulamisen ja yhdessäolon riemua ja antoivat taas uutta potkua harjoitteluun.

 

Festivaalijärjestäjän Facebook-sivuilta löytyy hienoja kuvia tapahtumasta, ja Merikosken Laulukin on tallentunut otoksiin.

 

Nyt on hyvä suunnata katse kohti seuraavaa esiintymistä. Kunhan matkakokemukset ja -laukut on purettu, on aika ryhtyä harjoittelemaan Oulun tuomiokirkossa 19.12.2015 pidettävää joulukonserttia varten. Siellä solistinamme on tenori Tuomas Katajala. Laitathan jo päivämäärän kalenteriisi!

Jännitys tiivistyy - Espanja kutsuu

Kohta se on menoa! Pian Merikosken Laulu mittelee Canta al Mar 2015 -kuorofestivaaleilla Espanjassa. Sinullakin on mahdollisuus nostattaa matkakuumetta kanssamme, sillä laulamme otteita kilpailuohjelmistostamme Oulun pääkirjastolla keskiviikkona 14.10.2015 klo 17.30 alkaen. Konsertti järjestetään yhteistyössä Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston kanssa ja sinne on ilmainen sisäänpääsy.

 

Lokakuun 21.-25. päivä pidettävä Canta al Mar -festivaali järjestetään Barcelonassa sekä sen lähellä Calellan kaupungissa. Osallistumme siellä kolmeen eri kilpailusarjaan ja iloksemme kuoromme kutsuttiin esiintymään myös tapahtuman avajaisissa. Juuri nyt ohjelmistoa hiotaan kiivaasti ja tietenkin jännitetään, millaista säätä Espanja meille tarjoaa lokakuun loppupuolella...

 

Ja tervetuloa uusituille Merikosken Laulun nettisivuille! Jatkossa löydät kuoromme tuoreimmat kuulumiset heti näin etusivulta. Kerromme tässä niin tulevista konserteistamme, koelauluista kuin kaikesta muustakin kuoromme toimintaan liittyvästä maan ja taivaan välillä.

Moro Tampere, täältä tullaan!

Tämä viikonloppu on täynnä kihisevää jännitystä ja laulamisen riemua. Perjantaina Merikosken Laulu matkaa Tampereelle, missä järjestetään vuotuinen Tampereen Sävel -festivaali kuorokatselmuksineen. Nousemme tuomariston eteen lauantaiaamuna kello 9.30 - mukavan haasteellinen kellonaika muuten -  ja näytämme osaamisemme 15 minuutin laulusetissä, jossa tunnelmat vaihtelevat rehvakkaan riemukkaasta hillittyyn ja herkkään. Meitä voit kuulla myös sunnuntain kuoropiknikissä Sorsapuistossa.

 

Olemme harjoitelleet viimeiseen asti. Nyt on aika nauttia ja keskittyä jakamaan elämyksiä kuulijoille. Ilolla myös odotamme muiden kuorojen esityksiä, yhdessäoloa ja hauskanpitoa! Tampereella nähdään ja kuullaan!

 

www.tamperemusicfestivals.fi

Yksi lätty sekä hih-hih-hih-hih-hih-hihhilloa…

Merikosken Laulun naiset räjäyttivät pankin Ravintolapäivässä lauantaina 16.5.2015! Oulun Linnasaareen pystytetyssä Laulava lettubaari Taikinaisessa kävi sankoin joukoin väkeä nauttimassa niin herkullisista letuista kuin lauluistammekin. Kiitämme sydämellisesti kaikkia lettubaarissamme asioineita.


Lettubaari oli yksi uusi kuoromme varainkeruun muoto. Varainkeruuta tarvitaan, sillä kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna kurvaamme bussilla Tampereelle laulamaan Tampereen sävelen kuorokatselmuksessa. Lokakuussa taas lentää hurautamme Barcelonan lähelle Canta al Mar -kuorofestivaaleille kilpailemaan. Matkustaminen ei ole ilmaista, ja haluamme, että kuoron pussista voidaan maksaa osa kuorolaisten kustannuksista.


Lettutempauksen jälkeen suuntaamme aatokset tiukasti kohti mahtavaa kevätkonserttiamme. Keskiviikkona 20. toukokuuta tarjoilemme Oulun Uudella seurahuoneella keväisen kepeää lauluohjelmistoa Sensuroitu-konsertissa. Tervetuloa nauttimaan!